logo manjsi

 

PLES POD SEVERNIM SIJEM od 1. do 5. OKTOBER 2020

 

Vabljeni na nepozabno potovanje v svet gejzirjev, ognjenikov, ledenikov, severnega sija na »ledeni kapljici« med Atlantskim oceanom in Severnim morjem.

 

Mala otoška država v severnem Atlantskem oceanu privablja s svojo čudovito unikatno naravo, ki je nastala na stičišču severneoameriške in evrazisjke tektonske plošče. Številni ognjeniki, ledeniki in geotermalni pojavi naredijo popotovanje tako zelo unikatno. Kot krona vsemu doživetju je uzreti severni sij.

 

 

 

 

 

PROGRAM POTOVANJA

 

 1. dan: LJUBLJANA-KEFLAVIK–polotok REYKJANES–REYKJAVIK

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 1. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: ?HINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS-SKALHOLT) / zajtrk

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka ?hingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapa Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

 1. dan: REYKJAVIK (ogled REYKJAVIKA in/ali MODRA LAGUNA) / zajtrk

Po zajtrku ogleda Reykjavika . GRATIS IZLET ZA NAŠE GOSTE, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), ogled skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

 1. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP SKOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) / zajtrk

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«–dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

 1. dan: REYKJAVIK–KEFLAVIK–LJUBLJANA / zajtrk

Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

 

 

HOTEL 4* slike so simbolične

 

CENA DO 3.7.2020 1049€ NA OSEBO V ½ SOBA

CENA PO 3.7.2020 1099€ NA OSEBO V ½ SOBA

 

PRIJAVNICA

 

NAČIN PRIJAVE

Vsi zainteresirani izpolnite prijavnico in nam jo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nam posredujte svoj kontakt, da vam pošljemo prijavnico. Po prejemu vaše izpolnjene prijavnice boste prejeli s strani našega partnerja Turistične agencije Kompas d.d. predračun v višini 30% aranžmaja. S tem imate zagotovljeno mesto na našem odhodu. Lahko se odločite za obročno plačilo in sicer na več obrokov. Teden dni pred odhodom boste prejeli navodila za vsemi informacijami o odhodu in z nasveti za prijetnejše potovanje.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na 064 128 281 ali na navedeni e-naslov.

 

V ceno je vključeno

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotel 4* v dvoposteljnih sobah
 • avtobusni prevoz letališče–polotok Reykjanes-hotel–letališče na Islandiji
 • gratis izlet ogleda Reykjavika
 • plesne delavnice v slovenskem jeziku (izvedba programa ob min. 15 oseb)
 • predstavni Plesnega Coctaila
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja

 

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba za 4 noči 360,00 EUR/osebo
 • poldnevni izlet v Modro laguno, od 12 let 105,00 EUR/osebo
 • izlet "Zlati trikotnik", od 12 let 58,00 EUR/osebo
 • izlet "Južna avantura", od 12 let 75,00 EUR/osebo

 

Odkrita beseda

zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa

 

Opomba

Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo naši izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

Cene izletov so izračunane na skupine najmanj 35 oseb.

Izlet v Modro Laguno vključuje prevoz, vstopnino, omarico, masko iz silike, 1 pijačo in brisačo.

Splošni in posebni pogoji: http://www.kompas.si/pogojiPoslovanja.asp?it=1

slika

 

 

                                                                                

   

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Vec o piskotkih si lahko preberete tukaj.

  Sprejmem piskotke spletne strani
EU Cookie Directive Module Information