logo manjsi

DEŽELA FJORDOV, VIKINGOV IN TROLOV

MSC EURIBIA, 31. 5. – 7. 6. 2025 (8 dni)

VKLJUČEN LETALSKI PREVOZ, NAPITNINE IN VSI TRANSFERJI

 

Prvi teden v juniju 2025 vas vabimo, da z nami odpotujete na sever Evrope na križarjenje po norveških fjordih, deželo Vikingov in trolov. Vzhodno obalo skandinavskega polotoka si bomo ogledovali s čudovite ladje MSC EURIBIA. Zanimivo križarjenje po fjordih, odlični ladji in njeni ponudbi bomo dodali plesne delavnice v slovenskem jeziku za vse, ki uživate v plesu. Vsem ostalim pa ponudili dobro druženje. Ker je v letu 2025 vrhunec 11 letnega sončevega cikla, nas morda sonce preseneti s auroro borealis – severnim sijem v vsej svoji lepoti.

 

Oglejte si morsko lepotico na https://www.youtube.com/watch?v=EYchg1UVdTI&t=15s

 

MSC EURIBIA je dobila ime po starodavni boginji Eurybia, ki je uporabljala veter, vreme in ozvezdja za vladanje morjem. S tem MSC Cruises poudarja svojo vizijo spodbujanja uporabe najsodobnejših, okolju prijaznih tehnologij za zaščito in ohranjanje dragocenih morskih ekosistemov. MSC Euribia predstavlja nove ponudbe in izvirna umetniška dela, prvič v zgodovini podjetja je trup ladje umetniško okrašen in označen s temo #SaveTheSea.

MSC Euribia je prva ladja flote, ki jo poganja utekočinjeni plin (LNG). V 2.440 kabinah sprejme do 6.334 potnikov in 1.704 članov posadke. Ladja je dolga 331 m in široka 43 m. Očarala vas bo s svojo inovativnostjo in notranjo promenado na dveh nadstropjih, na kateri ne manjka trgovin, barov, restavracij … Na več kot 480 m2 se razprostiralo notranja »led« osvetlitev promenade, ki pričarala različne spektakularne laser showe. Gostom je na voljo MSC Yacht Club, MSC Aurea Spa, casino, bazeni in vodni park, igrišče za tenis in košarko, virtualni svet, stimulator F1, bowling salon, tobogan, diskoteka, panoramska dvigala, gledališče.

Vse kabine so opremljene s kopalnico (prha/wc), telefonom, tv, sefom, mini barom in klimo.

 

 

 

KOPENHAGEN

Ime pomeni trgovsko pristanišče in leži na skrajnem vzhodnem delu države nedaleč stran od Švedske. Mesto je leta 1167 ustanovil nadškof Absalon na prostoru, kjer so ribiči in trgovci prodajali svoje blago. Kopenhagen je največje mesto v Skandinaviji. Je elegantno mesto z dolgoletno tradicijo in bogato zgodovino. Največje znamenitosti so: kip male morske deklice, palača Amalienburg, grad Rosenburg, nacionalni muzej, park Tivoli, mestna hiša … V mestu sta tudi pivovarna Tuborg in Carlberg.

GEIRANGER

Fjord Geiranger je eden najbolj obiskanih in občudovanih fjordov na svetu. Predstavlja biser naravnih lepot, ki jih skriva obala Norveške. Fjord Geiranger je drugi najdaljši norveški fjord, saj je morje poplavilo dolino kar 100 kilometrov v notranjost. To ga uvršča med najdaljše fjorde na svetu, hkrati pa je eden najbolj globokih. Porasla pobočja na najvišjih delih zamenjujejo skale, prek katerih se preliva nekaj mogočnih slapov. Na ozkih ravninskih predelih lahko še vedno vidimo opustele kmetije, ki so bile nekoč dom majhnih kmetov in gorskih pastirjev.

ALESUND

Mesto leži severno od ustja fjorda Stor na več otokih, med drugim Nørvøya, Aspøya, Heissa (Hessa) in Oksnøya, ki so povezani z mostovi. Po legendi naselbina izvira iz 9. stoletja, ko je Rollo (Rolf) Ganger v bližini ustanovil poglavarski sedež, vendar je bil status mesta pridobljen šele leta 1848. Potem, ko je mesto leta 1904 pogorelo, so ga ponovno zgradili s kamnom v značilnem secesijskem slogu. Mesto je regionalno trgovsko središče in točka za izlete po gorah regije Sunnmøre, dolini Norang, ledenikih Øye ter otokih Runde in Giske. Alesund spada med največja norveška ribiška pristanišča.

FLAAM

Flam je manjša vasica na stičišču Aurlandsfjord in Sognefjord. V bližini so številni fjordi. To so potopljene ledeniške doline, ki jih je zalilo morje. Značilna so strma pobočja, prek katerih se v slapovih izlivajo reke. Pogled na to čudo narave je res prelep, saj se modrina morja stika z zelenimi pobočji, v katere so zarezane struge rečic, ki se pred izlivom spremenijo v zavese slapov.

 

 

CENA PAKETNE PONUDBE

 

CENA VKLJUČUJE:

povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu iz bližnjega letališča (LJU, GRZ ali ZAG) preko Frankfurta do Hamburga, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos oddane prtljage do 23 kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg, avtobusni transfer letališče–pristanišče–letališče, križarjenje po programu, 7x namestitev v izbrani kabini, storitve razširjenega polnega penziona na ladji (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja), zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov, brezplačni peš vodeni ogled Alesunda in Hamburga ob povratku, napitnine, plesne delavnice v sodelovanju s Plesnim Coctailom, slovensko vodenje in spremstvo na poti, pristaniške takse v višini 160 €.

DOPLAČILA (po želji ob prijavi):

fakultativni izleti, riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,23 % cene aranžmaja, enoposteljno koriščenje kabine, transfer do odhodnega letališča.

 

 

P R I J A V N I C A

 

NAČIN PRIJAVE

Izpolnjeni prijavnico - obrazec z želeno nastanitvijo pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Po prejemu vaše prijave vam potrdimo izbrano kabino. Nato boste s strani turistične agencije prejeli predračun v višini 30% aranžmaja in rok v katerem mora biti plačan predračun. Z pravočasnim plačilom akontacije imate zagotovljeno rezervacijo križarjenja. Preostanek v višini 70% vrednosti aranžmaja mora biti plačan 30 dni pred odhodom. Lahko se odločite za obročno mesečno plačilo ali poravnate odprti del v enkratnem znesku. Potovalne dokumente boste prejeli v primeru individualnega odhoda nekaj dni pred odhodom. Vsi gostje, ki boste izbrali organizirani transfer do letališča boste prejeli vso dokumentacijo na avtobusu. Vsem gostom svetujemo plačilo rizika odpovedi za primer višje sile. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Število mest je omejeno.

VSTOPNI POGOJI VKRCANJA NA LADJO (Covid-19) od 12. 2. 2023:

Za vkrcanje na ladjo ne potrebujete nobenih Covid-19 potrdil. Križarjenje in vsi izleti bodo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izvedeni v skladu s priporočili NIJZ in zdravstvenimi protokoli ladjarja in pristojnih organov. Potniki se na potovanju ravnajo skladno z veljavnimi higienskimi varnostnimi priporočili.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani

https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Vec o piskotkih si lahko preberete tukaj.

  Sprejmem piskotke spletne strani
EU Cookie Directive Module Information